Събития

Празник на минералната вода, здравето и красотата и Фолклорен фестивал „С хоро на гроздобер“, с. Минерални бани, област Хасково, България

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Друго значимо събитие е “Празникът на минералната вода, здравето и красотата” в село Минерлани бани, област Хасково.

Характерен за него в началото е традиционният мини-маратон с маршрут Хасково – Минерални бани, в който вземат участие десетки атлети от цялата страна.

Местните формации за автентичен фолклор – женска, мъжка и детска към читалищата в общината представят програма със свои изпълнения пред гостите на празника. Те са носители на много отличия и награди от национални и международни фестивали.

Последните две години празникът се провежда в края на месец август и е с двудневна програма, която започва с рисунки на асфалт на децата от община Минерални бани с мото “ Децата на Минерални бани рисуват”. И продължава с конкурса “Фолклор от извора”  в който участници от цялата страна представят песни и танци от автентичения изворен фолклор на различните фолклорни области на България. Участниците са оценявани от компетентно жури и в края на втория ден те получават своите  награди / дипломи и плакети/.

Организатор: Община Минерални бани

Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програма Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество България-Турция
Този уеб-сайт е направен с подкрепата на Европейския съюз, чрез Програма за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България-Турция 2014-2020, CCI No 2014TC16I5CB005. Съдържанието на уеб-сайта е отговорност единствено на Хасковска търговско-промишлена палата и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Управляващия орган на Програмата.

© 2018 Хасковска търговско-промишлена палата (ХТПП). Всички права запазени.